Home > Destinatii > Turcia

Ce trebuie sa stii cand mergi in Turcia

Turcia este o destinatie foarte apreciata, cu peste 30 de milioane de tursti anual. Turcia este renumita pentru plajele sale, ospitalitatea fata de turisti si preparatele traditionale. Cele mai vizitate destinatii sunt Istanbul, Antalya, Kusadasi, Kemer, Belek, Maramaris si Bodrum.

In Turcia se poate intra numai pe baza de pasaport. Perioada de sejur nu poate depasi 90 de zile. Intrarea in Turcia este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul acestui stat.

Moneda

Lira turceasca este folosita ca moneda locala in Turcia. Daca alegi sa cumperi lire turcesti la noi in tara, ar putea fi destul de scump. Cu toate astea, poti schimba dolari americani sau euro in lire turcesti oriunde in Turcia. Asa cum ai ghicit, vei obtine rate de schimb mai bune in centrul orasului, iar in aeroport o rata de schimb mai mare.

Telefonie mobila / internet

Daca ai activat serviciul de roaming, te vei conecta automat la unul dintre cei trei operatori de telefonie mobila din Turcia. E greu de spus daca preturile la roaming sunt rezonabile, avand in vedere ca Turcia nu este in Uniunea Europeana. Cele mai multe hoteluri au Wi-Fi gratuit.

Cumparaturi

Turcia este o tara destul de ieftina comparativ cu marile orase din Europa. Faimoasele bazare, Marele bazar si Piata de mirodenii, nu sunt numai turistice, ci si centre comerciale pentru localnicii din jur. Acest lucru face Istanbulul de doua ori mai interesant pentru vizitatori. Desi sunt piete obisnuite, nu va asteptati sa vi se ofere aceleasi preturi ca localnicilor. Nu exista etichete de pret in magazine. Acest lucru face posibila nehgocierea preturilor peste tot, cu exceptia supermarketurilor. Intotdeauna poti obtine o reducere de pana la 50% in Marele Bazar.

Cum te imbraci

Turcia este o tara musulmana. Nu toate, dar unele dintre femei isi acopera capul, mai putin in orasele mari si mai mult in orasele mici din Anatolia. Ca turist, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta hainelor, in majoritatea locurilor turistice. Chiar si in satele mici, oamenii sunt prietenosi cu strainii. Singururl lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca trebuie sa porti ceva care sa-ti acopere genunchii si femeile trebuie sa-si acopere capul cu o esarfa atunci cand viziteaza locuri si cladiri religioase.

Oferte speciale

Other Trips