Home > Destinatii > Grecia

Ce trebuie sa stii cand mergi in Grecia

Grecia este destinatia preferata a romanilor, an de an. Cele mai vizitate locuri sunt: Insula Creta, Insula Zakynthos, Insula Rhodos, Insula Santorini, Insula Mykonos sau Insula Thassos.

In Grecia se poate calatorii doar cu buletinul, cu conditia sa fie CI (carte de identitate) si valabil inca 6 luni. Pentru copii e necesar pasaport. Minorii peste 14 ani pot calatori cu cartea de identitate doar insotiti de parinti.

Planificarea unei vacante poate fi destul de simpla. Exista intotdeauna acele lucruri la care nici nu te-ai gandit sa te intrebi daca exista.Iata cateva sfaturi care sa te ajute atunci cand mergi in Grecia.

Grecii vorbesc limba greaca, dar si limba engeza

Grecii vorbesc limba greaca. Dar de cand limba engleza a fost introdusa in scoala de la clasa a treia, majoritatea grecilor sub 40 de ani cunosc limba engleza. Cei din industria turistica, in special in locatiile in care ajung multi turisti straini, vorbesc destul de bine limba engleza precum si cateva alte limbi. Daca cunosti limba engleza, bariera limbii nu va fi o mare problema pentru vacanta ta, iar daca inveti si literele alfabetului grecesc, vei fi cu un pas inainte.

Motoarele si scuterele sunt periculoase in mainile celor neexperimentati

Nimic nu se compara cu simtul libertatii simtit atunci cand inchiriezi un motor sau un scuter in vacanta ta. Cu toate astea, curbele stranse, drumurile cu denivelari, autovehiculele agricole care merg incet si grecii care conduc cu viteza pot face din asta o activitate extrem de periculoasa. Poarta o casca si fii mereu atent; chiar si condusul unui automobil in Grecia este o provocare.

Toaletele grecesti sunt ciudate

Sistemul sanitar modern este (sau se crede ca este) incapabil sa manipuleze hartia igienica. Da, ai citit bine. Metoda graca este sa aruncati hartia in cosul de gunoi. Acest lucuru suna mai rau decat este in practica.

Fii punctual si pregatit sa astepti

Timpul este relativ in Grecia chiar si atunci cand vine vorba de autobuze, trenuri sau feriboturi. In timp ce toti se asteapta sa intarzie mai mult sau mai putin in circumstante normale, ele pot ajunge chiar mai devreme in Grecia. Uneori exista un motiv intemeiat pentru care un vas pleaca mai devreme cu cateva minute – poate fi vremea pe cale sa se schimbe si vor sa ajunga la celalalt port cat mai repede posibil.

Oferte speciale