Home > Destinatii > Egipt

Egiptul este o destinatie de vacanta foarte apreciata pentru istoria Egiptului, statiunile de plaja si scufundari.

Ai nevoie de viza de turist pentru a intra in tara

Din fericire, poti cumpara viza si la aeroport si vei primi un autocolant pe pasaport. Pretul este de 25 de dolari.

Moneda locala este lira egipteana

Poti sa schimbi bani la case de schimb sau ATM. De asemenea, poti plati in dolari sau euro in multe locuri. Retine ca va fi probabil mai ieftin sa cumparati in moneda locala.

Turismul inseamna cea mai mare parte din economia egipteana

In fiecare loc unde exista obiective turistice va fi si o strada cu numeroase magazine la intrare. De asemenea, multe tururi fac o oprire la magazine care va fac o scurta prezentare si va invita sa cumparati produse ca: esente si uleiuri, covoare lucrate manual, papirus… Va vor primi mereu cu ospitalitate, oferindu-va ceai, cafea sau altceva de baut.

Egiptenii asteapta bacsis

Pentru fiecare lucru pe care cineva il face pentru tine, va astepta sau va cere bacsis. Exemplu, personalul din hotel, restaurant sau chiar oameni de pe strada. Bacsisul nu trebuie sa fie mare, dar el face parte din cultura egiptenilor.

Egiptenilor le place sa negocieze

Negocierea este importanta, mai ales daca vrei sa economisesti niste bani. In magazine, ar trebui sa pari total dezinteresat la inceput. Cand te intreaba din nou cat ai vrea sa platesti, spune nu din nou sau jumatate din pretul cerut si de acolo negociaza pentru pretul final.

Oferte speciale